Blåsfiber

BLÅSFIBER, ÄR DET FRAMTIDEN?

Överlägsen kapacitet, lång livslängd och möjlighet att växa i takt med användarens behov gör blåsfiber till det bästa valet för alla typer av nätverk. 
Vi arbetar med flera olika fabrikat varav Ericsson är ett.
Ericsson kompletterar nu Ribbonet med Micronet! Ribbonet är ett helt koncept för installation av fibernät till och i alla typer av byggnader (accessnät). Micronet tar flexibiliteten i fiberblåsningstekniken ett steg längre in i stadsnätet.

Microkabelns minimala diameter möjliggör installation av ett stort antal fiber även i mycket små kanalisationer. En Microkabel kan innehålla upp till 72 fiber med en ytterdiameter på endast 4mm.Ribbonet och Micronet medger lägsta möjliga investeringskostnad utan att begränsa framtida expansionsmöjligheter.

KANALISATION FÖR SÅVÄL RIBBONET SOM MICRONET FINNS I KABELKONSTRUKTIONER MED TYP 1, 2, 4, 7, 12, 19 ELLER 24 RÖR FÖR INOMHUS-, UTOMHUS- OCH FÖR DIREKT FÖRLÄGGNING I MARK. ÄVEN KABELKONSTRUKTIONER MED KOMBINATIONER AV RIBBONET OCH MICRONET RÖR KAN ERBJUDAS.
RIBBONET MED DET ENKLA PATENTERADE PISTOL-LIKNANDE VERKTYGET FÖRENKLAR INSTALLATIONEN AV BLÅSFIBER VÄSENTLIGT JÄMFÖRT MED TRADITIONELLA FIBERBLÅSNINGSTEKNIKER. INSTALLATION UPP TILL CIRKA 100 METER GÖRS MYCKET ENKELT UTAN LUFT. MUNSTYCKET PÅ SIDAN AV VERKTYGET
ERBJUDER MÖJLIGHET ATT KOPPLA TILL TRYCKLUFT OCH DÄRMED BLÅSA 100 METER FIBER PER MINUT I UPP TILL 1 KM I TAGET.

                            

Sitter Du och projekterar eller letar efter en smidig, ekonomisk och framtidssäker lösning?
Kontakta oss så kan vi hjälpa er att ta fram förslag och teknisk lösning!